Langkah Mudah untuk Membuat Sayur SOP ayam Anti Gagal
Adakah anda memerlukan inspirasi untuk sup nuget ayam yang mencetuskan selera makan yang unik? Resipi sup ayam anti-depresan kini sedang dicari oleh ramai pengguna di seluruh dunia, mungkin oleh rakan-rakan. Pengguna rangkaian sudah biasa menggunakan Internet pada telefon pintar untuk melihat maklumat foto. Pada kali ini saya akan kongsikan tutorial cara fikir SOP Ayam Sayur Manis yang mudah tidak terlalu susah tetapi tidak mudah. Dengan pemprosesan yang tidak betul, hasilnya boleh menjadi lancar dan bahkan tidak menyenangkan. Malah, sup ayam sayuran manis harus mempunyai aroma dan rasa yang menyenangkan.
Terdapat banyak faktor yang lebih kurang mempengaruhi kualiti rasa sup ayam sayur, bermula dengan jenis bahan, seterusnya pilihan, proses dan cara menghidangkan sayur segar. Jika anda ingin membuat sup ayam sayur yang lazat di rumah, jangan risau, kerana jika anda sudah mengetahui teknologinya, hidangan ini boleh menjadi hidangan yang sangat istimewa. Di bawah adalah gambar berkaitan SOP sayur yang boleh anda jadikan contoh.
Okey, jom cuba kali ni, jom masak sup ayam di rumah. Jika kita memastikan bahan-bahannya mudah, produk ini boleh memberi manfaat untuk mengekalkan kesihatan badan kita. Anda boleh membuat sup ayam sayur menggunakan 23 bahan dan 7 langkah memasak. Berikut adalah cara menyediakan makanan.
Sedap dimakan dalam cuaca panas...lebih-lebih lagi dalam cuaca begini...sangat sedap...
Bahan-bahan dan rempah ratus yang digunakan untuk membuat sup ayam sayur:
- 1/2 kg ayam
- 1 lobak merah
- 1 bungkus kacang panjang
- 4 biji kentang
- Kolonel, cukuplah
- Material cantik
- 5 biji bawang besar (bawang goreng)
- 5 mentol
- 3 ulas bawang putih
- 2 biji hazelnut
- 1 sudu kecil lada sulah (secukup rasa)
- Halia secukup rasa
- Cukup kuning
- 1/4 buah pala
- Halaman selamat datang
- Pintu bunga
- Kardiom
- Rasa daun sup
- Bahan Lada
- 20 biji lada
- 5 lada merah
- Untuk menguji perkataan
- Bawang goreng
Langkah-langkah membuat sup ayam sayur
- Kupas labu, parut dan potong sayur ikut suka...kupas bawang dulu...
- Cili panggang, ditambah dengan sos cili (cili panggang pertama atau hanya lada cayenne), untuk setiap rasa.
- Selepas perasa, tambah garam dan gula;
- Rempah yang kita masukkan ke dalam sos...bawang besar, bawang putih, lilin, lada hitam, halia, kunyit dan buah pala...akan masak.
- Rebus ayam dulu...Saya selalunya rebus ayam dan keluarkan buihnya dahulu iaitu kalau kita rebus akan berbuih...Lepas tu saya masukkan sayur, bukan kobis.
- Rebus rempah hancur, masukkan badam, bunga cengkih dan kurma (saya suka goreng rempah dulu).
- Masukkan kobis selepas sayur masak.
Bagaimana mereka? Bukan mudah? Beginilah cara SOP sayur dan ayam yang anda boleh amalkan di rumah berfungsi. Semoga berjaya!