Langkah Mudah untuk Menyiapkan Sayur Sop, Menggugah Selera
Mencari inspirasi dalam Langkah Mudah untuk Membuat Sup Sayur Selamat yang Unik? Resipi sup sayur yang lazat ini kini sangat diminati oleh pengguna di seluruh dunia, mungkin anda salah seorang daripada mereka. Orang ramai sudah biasa menggunakan internet pada peranti mereka untuk mencari maklumat tentang imej yang boleh digunakan sebagai inspirasi. Baiklah, kali ini saya akan kongsikan tutorial cara membuat resepi sup sayur yang sangat susah dan senang nak buat. Jika tidak dirawat dengan betul, hasilnya akan menjadi ringan dan sebenarnya tidak menyenangkan. Malah, sup sayuran yang baik harus mempunyai aroma dan rasa yang boleh membangkitkan selera.
Terdapat beberapa perkara yang mempengaruhi kualiti rasa sup sayur, daripada jenis bahan, pilihan bahan segar, hingga cara penyajian dan penyajian. Tidak perlu risau jika anda ingin membuat sup sayur yang lazat di mana sahaja anda berada, kerana selagi anda tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi istimewa. Berikut adalah gambar sup sayur yang boleh anda jadikan ilustrasi.
Berikut adalah beberapa cara mudah dan praktikal untuk menyediakan sup sayur siap sedia. Anda boleh memasak sup sayur dengan 17 bahan dan 5 langkah memasak. Berikut adalah peringkat memasak hidangan:
Menu ini adalah menu legenda. Ia ditemui di hampir setiap rumah di Indonesia. Disesuaikan dengan budaya, citarasa dan resipi yang berbeza. Resipi ini mengingatkan saya pada zaman kanak-kanak saya. Sekembalinya dari sekolah, anda disambut dengan bau masakan kegemaran ibu 😊. By the way, saya membuat resipi ini untuk 2 hidangan untuk 2 anak saya….
Bahan-bahan dan rempah ratus yang diperlukan untuk membuat sup sayur-sayuran.
- 2 lobak merah kecil
- 1/4 kubis
- kembang kol secukup rasa
- 50 gram ayam cincang
- 1 sosej ayam
- 2 bebola daging ayam
- Segenggam pasta
- 2 batang saderi
- 1400 ml air
- Minyak untuk menggoreng
- garam:
- Kecuali ini
- Rempah kecil.
- 3 ulas bawang putih
- 3 ulas bawang merah
- 1/2 sudu teh serbuk pala
- 1/2 sudu kecil serbuk lada sulah
Cara memasak sup sayur
- Potong bahan. Saya biasanya mencuci bunga kobis dalam air panas terlebih dahulu.
- Cincang halus rempah ratus, kemudian goreng dengan sedikit minyak.
- Panaskan air, masukkan rempah kisar dan ayam cincang. Setelah panas, masukkan sosej, bebola daging, lobak merah dan bunga kobis. Masukkan garam dan halwa, semak rasa.
- Apabila mendidih, masukkan kobis dan saderi yang telah dihiris. Biarkan selama 3 minit. Kemudian tutup dapur.
- Masukkan pasta dan biarkan naik sendiri.
Terima kasih kerana membaca resipi di halaman ini. Kami berharap sup sayur ringkas di atas dapat membantu anda menyediakan hidangan yang menarik untuk keluarga/rakan anda atau memberi inspirasi kepada mereka yang ingin menjual makanan. Semoga berjaya dan nikmatilah!